Kyrkans funktion och tjänster

Kyrkan är den konstruktion som betyder mest för alla religiösa inom den kristna tron. Flera evenemang hålls i kyrkan vilket kan vara allt från gudstjänst, kyrkokörer, konserter till dop, giftermål, konfirmation och begravningar. Kyrkans huvudsakliga uppgift är att sprida Guds ord och läran i samhället för att ge människor möjligheten till att samtala och möta gud.

Utöver sin huvudsakliga uppgift har även den svenska kyrkan ett uppdrag vilket är att genom undervisning, gudstjänster och utövad diakoni och mission, föra människan till den kristna gemenskapen och leva med tron på Jesus Kristus.

Trots att kyrkan är en religiös symbol för kristendom så är den Svenska Kyrkan öppen för alla, oavsett om man klassificerar sig som troende eller inte. Är man i en tid av sorg eller söker råd och vägledning står alltid den Svenska Kyrkans portar öppna för dig som är i behov av det.

Tjänster som kyrkan erbjuder

Kyrkan erbjuder ett flertal olika tjänster för olika målgrupper som är i behov av extra stöd. Några av deras tjänster är bland annat:

• Jourhavande präster – Dessa kan nås dagligen över telefon, digitalt mejl eller chatt. Jourhavande präster finns i syfte för att lyssna på det du har på hjärtat och det kostar inget att ringa till dem. Öppettiderna kan skilja sig något, men brukar vanligtvis vara under kvälls- och nattetid.
  • Samtalsstöd inom olika ämnen – Har du råkat ut för något? Ett sexuellt övergrepp, förlorat någon till döden, mist någon i krig eller i sjukdom? Då finns alltid kyrkan till hands både i din församling, sjukhus, försvarsmakten, universitet och kriminalvården.
  • Bikta sig – Har du gjort något du ångrar och anser att det är en synd som du bär på? Då är du välkommen till svenska kyrkan för att bikta dig och be om guds förlåtelse.
  • Ekonomiskt stöd – Är du som privatperson i behov av ekonomiskt stöd så kan en del församlingar hjälpa till med det allra nödvändigaste, så som matkassar.